Rozwiązania Freshline® do glazurowania żywności

Twórz i chroń swoje produkty IQF, stosując proces glazurowania kriogenicznie zamrażaną wodą

Szukasz metody produkcji krewetek, owoców lub warzyw IQF z ochronną warstwą zamrożonej glazury wodnej? A może Twoje rozmrożone produkty IQF klasy premium cierpią z powodu uszkodzeń spowodowanych uderzeniami w transporcie?

Nasi eksperci mają wieloletnie doświadczenie i wiedzą, jak pokryć każdy produkt IQF idealną ilością wody. Oprócz poprawy ogólnego wyglądu zamrożonego produktu, glazura wodna będzie działać jak bufor ochronny podczas transportu i dystrybucji. Woda może być rozpylana lub wylewana na już zamrożone krewetki lub inne produkty IQF, zanim trafią do tunelu zamrażalniczego, lub nakładana etapami, by utworzyć wokół produktu grubszą i twardszą warstwę ochronną. Ponadto niższe temperatury kriogeniczne pomogą osiągnąć wyższą wydajność powlekania w porównaniu z tradycyjnymi mechanicznymi urządzeniami do zamrażania.

Bez względu na to, czy potrzebujesz małej czy dużej wydajności powlekania, nasi eksperci pomogą Ci w wyborze najlepszego rozwiązania.

Jakie są opcje tuneli zamrażalniczych do glazurowania? ​

Zapytaj eksperta

Karen Callingham

Ekspert techniczny w dziedzinie kriogeniki żywności, Wielka Brytania

"Dlaczego warto glazurować produkty IQF ochronną warstwą wody?"
Aby zapobiec uszkodzeniu produktów wysokiej jakości w transporcie i aby dotarły one do klienta lub punktu sprzedaży w idealnym stanie IQF.

Chcesz dowiedzieć się więcej o naszych rozwiązaniach do glazurowania?

Umów się na bezpłatną konsultację z jednym z naszych ekspertów.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI