Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Wbudowany system chłodzenia składników Freshline® (IICS)

Podnieś jakość produktów i przyspiesz ich przetwarzanie

Czy masz suche składniki lub proszki, które ulegają rozkładowi pod wpływem wyższych temperatur i/lub które należy przechowywać w określonej temperaturze, by mogły być optymalnie przetwarzane?

Nasz dostosowany do potrzeb klienta system sterowania temperaturą w atmosferze jest idealny do chłodzenia składników suchych lub proszków, które są przenoszone pneumatycznie przed magazynowaniem lub przetwarzaniem. To rozwiązanie pozwala zachować końcową jakość produktu, redukuje ilość odpadów, zapewnia bezpieczną, obojętną atmosferę oraz przyspiesza proces przetwarzania. Ponadto, zastosowanie azotu pozwala wyeliminować dodatkową wilgoć.

​​Dlaczego klienci wybierają to rozwiązanie?

ap0182-quality
Jakość

Zachowanie jakości składników wrażliwych na temperaturę lub produktów końcowych, co skutkuje lepszą konsystencją produktu

ap0152-reliability
Niezawodność

Precyzyjna kontrola temperatury zapewniająca równomierną i powtarzalną temperaturę końcową

ap0144-ease-of-use
Łatwość użytkowania

Łatwa instalacja i obsługa dzięki automatycznemu systemowi monitorowania temperatury

ap0149-operational efficiency
Wydajność operacyjna

Jednoczesne chłodzenie i przenoszenie produktów. Nieinwazyjne dysze zapobiegające zanieczyszczeniom lub zatorom w rurze

ap0148-safety-and-hygiene
Bezpieczeństwo

Mniejsze ryzyko eksplozji wywołanej łatwopalnymi pyłami

ap0157-wastereduction
Redukcja odpadów

Lepiej zakonserwowany produkt i lepsza podatność ciasta na obróbkę (w przypadku produktów piekarskich)

Zapytaj eksperta

Karen Callingham, Food Cryogenics Expert
Karen Callingham

Ekspert techniczny w dziedzinie kriogeniki żywności, Wielka Brytania

Wsypuję mąkę do miksera w temperaturze około 25 ° C, jednak jej tekstura i pęcznienie nie są satysfakcjonujące.

Podczas mieszania ciasto rozgrzewa się o ok. 5–8°C. Najlepiej je schłodzić nieco, przed włożeniem do miksera.