
Dyrektor ds. przemysłu spożywczego, Ameryka Północna i Południowa
Dlaczego mam przechodzić na zamrażanie azotem, skoro mam już mechaniczny system zamrażania?
Wielu z naszych klientów używa azotu do usprawnienia mechanicznego procesu mrożenia. Niezależnie od tego, czy chodzi o wykorzystanie azotu do zwiększenia wydajności istniejącego mechanicznego tunelu zamrażalniczego, zamrażanie zewnętrznej warstwy produktu, by nie przywierał do taśmy i by taśma nie zostawiała na nim śladów, czy też o zatrzymanie wilgoci w celu poprawy wydajności, azot może usprawnić istniejący proces na wiele sposobów. Nasi specjaliści pomogą w opracowaniu optymalnego rozwiązania do konkretnego procesu.
Azot jest ceniony zarówno jako gaz obojętny, jak również jako ciecz do chłodzenia i mrożenia. Praktycznie każda gałąź przemysłu może korzystać z jego unikatowych właściwości, by zwiększać produkcję, optymalizować wydajność i zwiększać bezpieczeństwo operacji.
Dostarczane cysterną do stacjonarych zbiorników kriogenicznych o różnych rozmiarach. Służymy pomocą w ustaleniu odpowiedniego rozmiaru i typu zbiornika na podstawie objętości, żądanego ciśnienia, poziomu czystości, czy natężenia przepływu.