Szukasz naturalnego gazu napędowego do ubijania śmietany w puszkach? Chcesz nadać swojemu produktowi wyjątkową teksturę? A może obecnie spulchniasz swoje produkty spożywcze powietrzem i efekty nie są zadowalające?
Nasz azot, dwutlenek węgla (CO₂) lub podtlenek azotu klasy spożywczej mogą pomóc Ci w ubijaniu kremów i śmietan, napowietrzaniu preparatów spulchnianych i tworzeniu nowych, unikalnych tekstur, które zachwycą Twoich klientów, jednocześnie zapewniając produkt o dłuższej trwałości niż w przypadku spulchniania powietrzem.
Zależnie od rodzaju produktu oraz efektu, jaki chcesz osiągnąć (np. wielkość pęcherzyków powietrza), nasi eksperci pomogą Ci określić, jaki gaz i w jakich ilościach należy zastosować oraz jak go idealnie wymieszać, aby uzyskać satysfakcjonującą i jednorodną pianę, puszystość, bitą śmietanę lub spulchniony produkt spożywczy. Następnie można je natychmiast pakować, formować lub wytłaczać, aby osiągnąć pożądany efekt końcowy.