Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Podmrażanie zewnętrznej warstwy produktu

Dlaczegowarto mrozić zewnętrzną warstwę produktów przed pokrojeniem ich w plastry

Dlaczego warto stosować podmrażanie z użyciem ciekłego azotu?

ap0155-costsavings-and-wasteproduction
Optymalizacja wydajności i redukcja odpadów

Dziękiszybkiemu podmrażaniu powierzchni produktów żywnościowych, cienka zewnętrznawarstwa zabezpiecza żywność przed rozdarciem lub uszkodzeniem podczas cięcia naplastry. Oznacza to minimalne straty i wyższą jakość produktu końcowego.

0718-timer
Prędkość

Czas schładzania (zamrażania) powierzchniowego jest mierzony w minutach, a nie w godzinach. Proces dostosowany do systemów cięcia o dużej wydajności.

ap0156-bottleneckalleviation
Eliminacja wąskich gardeł

Urządzenie pozwala na efektywne schładzanie powierzchniowe, cięcie i pakowanie na jednej, ciągłej linii co pomaga zwiększyć elastyczność procesu produkcji.

ap0169-thin-slices
Cienkie plastry

Utwardzona powierzchnia produktu pomaga w uzyskaniu cieńszych, homogenicznych plastrów. Produkt podmrożony wytrzymuje wyższe prędkości skrawania, co pozwala przyspieszyć etap cięcia przy ograniczonych uszkodzeniach produktu.

ap0168-preserved-product-quality
Bezpieczeństwo i jakość żywności

Utrzymanie stabilności mikrobiologicznej - zamrażanajest tylko powierzchnia żywności, produkt zachowuje jakość i jest klasyfikowanyjako świeży.

Oferty

Zapytaj eksperta

Neil Hansford - Food Technology Expert, UK
Neil Hansford

Ekspert ds. technologii żywności, Wielka Brytania

Czy muszę informować odbiorcę, że mój produkt był uprzednio zamrożony powierzchniowo?

Nie, ponieważ zamrażanie kriogeniczne przebiega bardzo szybko, jest ograniczone w czasie i dotyka tylko zewnętrznej warstwy produktu.