Konserwacja wina

Zatrzymaj proces psucia się wina, który zaczyna się po otwarciu butelki

Prowadzisz restaurację i chcesz poprawić jakość win sprzedawanych na kieliszki? A może masz nowo kupioną maszynę do dozowania lub szafę do przechowywania wina i szukasz gazów obojętnych do uzupełniania otwartych butelek w miarę ich stopniowego opróżniania.

Gdy tylko otworzysz butelkę z winem, tlen obecny w powietrzu atmosferycznym zaczyna je utleniać. Przyjmuje się, że wino ulega zepsuciu mniej więcej dzień po otwarciu butelki. Gazy obojętne przeznaczone do kontaktu z żywnością mogą pomóc Ci znacząco zmniejszyć ilość marnowanego wina.

Uzupełniając lub wpuszczając argon lub azot do otwartej butelki po każdym podaniu kieliszka możesz zachować jakość wina na znacznie dłużej.

Dostarczamy azot lub argon klasy spożywczej do wielu restauracji, winiarni i klubów w całej Europie. Niezależnie od tego, czy masz już sprzęt do dozowania i/lub konserwacji wina, czy też nie — nasi eksperci chętnie pomogą Ci wybrać najlepsze rozwiązanie.

Curious to hear more about our solutions in wine production?

Gazy

Gazy firmy AirProducts, zwykle dostarczane w formie gazowej i ciekłej, umożliwiają klientom z wielu branż poprawienie efektywności środowiskowej, jakości produktu i wydajności.

Argon

Compressed argon gas and liquid argon in a variety of purities and in various modes of supply around the world thanks to our network of storage and transfill facilities.

Azot

Azot jest ceniony zarówno jako gaz obojętny, jak również jako ciecz do chłodzenia i mrożenia. Praktycznie każda gałąź przemysłu może korzystać z jego unikatowych właściwości, by zwiększać produkcję, optymalizować wydajność i zwiększać bezpieczeństwo operacji.

Butle

Tradycyjne rozwiązanie dla dostaw małych ilości gazu. W ofercie posiadamy szeroką gamę gazów i mieszanin w butlach o rozmiarach od 10 do 50 litrów, zwykle pod ciśnieniem 200 barów. Polecamy naszą innowacyjną butlę Integra® z wbudowanym regulatorem, dzięki której zaoszczędzisz na zużyciu gazu.