Rozwiązania wspomagające dojrzewanie

Etylen- naturalny sposób wspomagający proces dojrzewania owoców

Dostawca dostarczył Ci niedojrzałe owoce? Szukasz sposobu, aby w naturalny sposób przyspieszyć ich dojrzewanie, by mogły trafić do supermarketu w odpowiednim stanie?
Proces dojrzewania jest wywoływany przez naturalną produkcję etylenu, który działa stymulująco na dojrzewające owoce.

Poprzez dodanie kontrolowanej ilości etylenu zmieszanego z azotem w komorach dojrzewania, proces ten można przyspieszyć. Ilość gazu dodawanego do komór dojrzewania zależy od rodzaju owoców, ich odmiany i aktualnego stanu dojrzewania.

Dlaczego warto poddawać owoce działaniu naszej mieszanki azotu i etylenu?

Prędkość

Przyspiesza dojrzewanie, dzięki czemu owoce trafiają na półki sklepowe w optymalnym stanie (wygląd i smak)

Jakość

Ten proces nie powoduje uszkodzeń ani zmian właściwości organoleptycznych owoców

Koszt

Proces pozwala obniżyć koszty przechowywania (krótszy czas w magazynie)

Zapytaj eksperta

Jose Luis Calvo

Ekspert ds. technologii żywności, Hiszpania

“Czy gazy mają inny pozytywny wpływ na owoce po zbiorze?”

Tak. Gazy spożywcze pozwalają zoptymalizować jakość owoców po zbiorach. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w tym krótkim poradniku.


Wspomaganie dojrzewania owoców?

Umów się na bezpłatną konsultację z jednym z naszych ekspertów.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI