Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Zwalczanie bakterii Campylobacter

System Freshline® SafeChill™ do drobiu — wyższa jakość produktu dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu żywności

Korzyści

ap0074-checklist
Zgodność

 Ogranicza liczbę bakterii Campylobacter do akceptowalnego poziomu. System można stosować jako autonomiczną metodę lub jako uzupełnienie innych środków zwalczania zarażenia przy pełnej zgodności z wymogami obowiązującymi w branży.

ap0145-flexibility
Elastyczność

Modularna konstrukcja i automatyzacja umożliwiają pracę na 3 zmiany w ciągu dnia oraz dostosowanie do obecnej i przyszłej prędkości linii produkcyjnej. System można łatwo zintegrować w zakładzie produkcyjnym.

ap0008-safety
Bezpieczeństwo

System jest bezpieczny podczas eksploatacji. Schładzanie pośrednie zapewnia, że azot pozostaje w szczelnym systemie.

ap0168-preserved-product-quality
Jakość 

: Jakość produktu pozostaje taka sama.

ap0149-operational efficiency
Wydajność energetyczna

Nadmiar zimnego powietrza z systemu SafeChill™ może być wykorzystany w agregacie chłodniczym, co pozwala zoptymalizować proces chłodzenia

Zapytaj eksperta

Karen Callingham, Food Cryogenics Expert
Karen Callingham

Ekspert techniczny w dziedzinie kriogeniki żywności, Wielka Brytania

Czy muszę poinformować odbiorcę, że kurczak poddany obróbce za pomocą systemu Freshline® SafeChill™ został wcześniej schłodzony kriogenicznie?

Nie. Podczas procesu SafeChill™ mięso nie osiąga temperatury poniżej –2 ° C. (przeprowadziliśmy testy pomiaru temperatury, aby to sprawdzić).

Oferty