Czego można oczekiwać, stosując gazy w branży spożywczej?

Zastosowania oraz korzyści wynikające z zastosowania gazów w branży spożywczej są szerokie. Nasi eksperci pomogą w wyjaśnieniu pozytywnych czynników wpływających na optymalizację procesów w przemyśle spożywczym, redukcję kosztów, podniesienie jakości produktu oraz zaoferują wsparcie w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju.

Zastosowanie ciekłego azotu w mrożeniu

Azot lub CO2 mają zastosowanie w szybkim mrożeniu praktycznie dowolnego produktu spożywczego. Z pomocą naszego niemieckiego eksperta Uwe Rosenbauma odkryjecie Państwo jeszcze więcej.




Jak działa zamrażanie dużych ilości, pojedynczych produktów

Kriogeniczne mrożenie azotem umożliwia produkcję najwyższej jakości produktów IQF. Nasz francuski ekspert techniczny Gwénaël Colleu wszystko Państwu wyjaśni.


 

 

Zastosowanie ciekłego azotu w rozdrabnianiu

Azot ma wiele zalet i dlatego jest stosowany w stanie gazowym lub ciekłym do optymalizacji procesów rozdrabniania. Więcej informacji na ten temat przekaże nasz brytyjski ekspert techniczny Neil Hansford.

 

 

Optymalizacja konsystencji produktu przy użyciu gazu

Kilka rodzajów gazów ma zastosowanie w procesie kształtowania pożądanej konsystencji produktu. Nasz francuski ekspert techniczny Gwénaël Colleu przedstawi Państwu więcej szczegółów.

 

 

Zastosowanie gazów spożywczych w uprawie owoców

Gazy przeznaczone dla branży spożywczej mogą spowolnić lub przyspieszyć proces dojrzewania owoców oraz zmniejszyć cierpkość niektórych z nich. Nasz hiszpański ekspert techniczny Jose Luis Calvo opowie o tym w trakcie tego krótkiego filmu.

 

 

Zastosowania gazu w przemyśle winiarskim

Niektóre gazy są używane w enologii do optymalizacji procesu produkcji i poprawy jakości wina. Więcej informacji na ten temat opowie Państwu nasz hiszpański ekspert Jordi Mallén.

 

 

Zastosowanie azotu w procesach inertyzacji, osłonowania i przedmuchiwania

Zastosowania i korzyści jakie zapewnia użycie obojętnego azotu są szerokie. Dlatego wielu przetwórców żywności stosuje ten gaz w celu zapewnienia higieny, jakości,  wydajności oraz ze względów bezpieczeństwa. Nasz brytyjski ekspert Edward Tomlinson przybliży Państwu szczegóły.


 

 

Pakowanie produktów w atmosferze modyfikowanej

Pakowanie w atmosferze zmodyfikowanej (MAP), znane również jako wypłukiwanie gazem, to wypróbowana metoda wydłużania okresu przydatności do spożycia pakowanych produktów. Nasz konsultant Jon Trembley wyjaśni wszystko w tym krótkim filmie.

 

 

Świeżość na żądanie możliwa dzięki procesom Freshline® Superfresh

Proces ten, oparty na technologii zastosowania gazu, umożliwia produkcję w dogodnym czasie i dostarczenie schłodzonego produktu w momencie zapotrzebowania rynku, bez kompromisów względem jakości. Więcej informacji znajdziecie Państwo w tym krótkim filmie.

 

 

X

Ta strona używa plików cookies do przechowywania informacji na komputerze użytkownika. Niektóre z nich są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny, inne pomagają nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych Klientów. Odwiedzając nasze strony akceptujesz użycie plików cookies. Dowiedz się więcej z Informacji prawnej.

Zamknij