Bezpieczne, skuteczne i sprawdzone rozwiązanie do zwalczania bakterii Campylobacter
Według danych Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), bazujących na zgłoszonych przypadkach, bakteria Campylobacter powoduje co roku około 200 tys. zachorowań na kampylobakteriozę wśród mieszkańców Unii Europejskiej. Uważa się, że rzeczywista liczba przypadków (zgłoszonych i niezgłoszonych) wynosi rocznie nawet około 9 mln. Jest to najczęściej zgłaszana choroba przenoszona przez żywność, w większości przypadków bakteria obecna jest na powierzchni wypatroszonych kurczaków.
Specjaliści z Air Products nawiązali współpracę z pracownikami z branży przetwórstwa drobiarskiego, aby stworzyć wyjątkowy, opatentowany system Freshline® SafeChill™, pozwalający na zmniejszenie liczby bakterii Campylobacter w sprzedawanych produktach.
Filmy
System Freshline® SafeChillTM do drobiu
Odkryj zalety systemu w tym krótkim
filmie →
Więcej filmów →
Broszura
System Freshline® SafeChillTM do drobiu
Bezpieczne, skuteczne i sprawdzone rozwiązanie do zwalczania bakterii Campylobacter
Pobierz plik PDF →