Zmysł zapachu jest uważany za najsilniejszy ze wszystkich. Uważa się, że wywołuje on 75% naszych emocji.
Wyobraź sobie możliwość dostarczenia swoim klientom wyjątkowego doznania poprzez dodanie naturalnych aromatów, takich jak olejki eteryczne, do strumienia gazów pakujących w atmosferze modyfikowanej, bez wydłużania procesu produkcji o kolejne etapy.
Oprócz poprawy aromatu produktów niektóre olejki eteryczne mają właściwości antybakteryjne, które umożliwiają wymianę lub wyeliminowanie stosowanych obecnie chemicznych środków konserwujących.
Najważniejsze korzyści:
- Większa satysfakcja klienta dzięki optymalizacji smaku i zapachu żywności pakowanej
- Rozpoznawalność marki
- Wydłużony okres przydatności do spożycia
- Oszczędność kosztów i zmniejszenie strat produktów
- Naturalne składniki
Kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji i zamówić próbkę!
Więcej informacji:
System Freshline® Aroma MAP™ do żywności pakowanej