Technologia dozowania górnego Freshline® LIN-IS

Udoskonalone rozwiązania LIN-IS (dozowanie ciekłego azotu) firmy Air Products przystosowane są do wtrysku górnego oraz wtrysku dolnego.

LIN-IS to technologia preferowana przez wielu przetwórców żywności na etapie schładzania podczas mieszania lub przed rozpoczęciem procesu formowania produktu. Dostosowany do konkretnych potrzeb system regulacji temperatury przeznaczony do schładzania lub studzenia produktów żywnościowych znajdujących się w mieszalniku, zazwyczaj przed rozpoczęciem procesu formowania. Aktualnie stosowana technologia wtrysku dolnego polega na dozowaniu określonej ilości ciekłego azotu na dno mieszalnika w celu natychmiastowego wymieszania z produktem żywnościowym. Metoda ta zapewnia stałą i powtarzalną opcję chłodzenia w celu optymalizacji procesu formowania, zapobiegania rozwojowi drobnoustrojów oraz ograniczenia utraty wartości zapachowych i smakowych.

Obecnie, znając wyzwania stojące przed klientami, firma Air Products z przyjemnością prezentuje swoje rozwiązanie LIN-IS do górnego wstrzykiwania, stworzone z myślą o schładzaniu delikatniejszych produktów. Poza przedstawionymi powyżej właściwościami, wstrzykiwanie górne umożliwia odparowywanie ciekłego azotu na powierzchni produktów, co prowadzi do stopniowego schładzania produktów delikatnych, jak np. ciasto, oraz redukcji pęcherzyków powietrza w przypadku produktów łatwo pieniących się, jak np. kremowe sosy.

LIN-IS Bottom Injection
 LIN-IS -Technologia do dolnego dozowania ciekłego azotu

LIN-IS Top Injection
 Mikser wyposażony w system LIN-IS do górnego dozowania

 


 

Broszura

Freshline® LIN-IS (wtryskiwanie ciekłego azotu).

Pobierz plik PDF



X

Ta strona używa plików cookies do przechowywania informacji na komputerze użytkownika. Niektóre z nich są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny, inne pomagają nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych Klientów. Odwiedzając nasze strony akceptujesz użycie plików cookies. Dowiedz się więcej z Informacji prawnej.

Zamknij