Schładzanie i zamrażanie są bardzo ważnym aspektem wielu procesów związanych z produkcją i dystrybucją żywności. Trendy w branży sugerują, że wzrost popytu na schłodzone i zamrożone produkty żywnościowe będzie się utrzymywał, więc coraz większa liczba producentów modernizuje lub rozbudowuje swoje linie produkcyjne.
Obecnie jest to bardziej skomplikowane niż dawniej. Technologie zamrażania rozwinęły się i tradycyjne mechaniczne urządzenia do zamrażania, które są najczęściej stosowane, stawia się teraz obok nowszych technologii kriogenicznych, przewyższających zaletami swoich poprzedników.
Zobacz naszą najnowszą ofertę urządzeń Freshline® do mrożenia i schładzania →
Film
Mrożenie przy pomocy tunelu zamrażalniczego Freshline® EF
Zobacz nasz film pokazujący, jak łatwe, efektywne i wydajne może być korzystanie z tunelu zamrażalniczego Freshline® EF firmy Air Products.
Więcej filmów →
Film
Mrożenie przy pomocy tunelu zamrażalniczego Freshline® DM (Angielski)
Zobacz nasz film pokazujący, jak łatwe, efektywne i wydajne może być korzystanie z tunelu zamrażalniczego Freshline® DM firmy Air Products.
Więcej filmów →
Raport
Chłodnym okiem: Wybór właściwej technologii zamrażania dla linii produkcyjnej użytkownika
Dr Chris Kennedy, niezależny konsultant przemysłu spożywczego, członek Instytutu Technik Chłodniczych, Instytutu Nauki o Żywieniu i Instytutu Fizyki, Wielka Brytania
Pobierz raport | Więcej raportów →
Raport
Wpływ parametrów zamrażania na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon, Dyrektor, Agro-Hall, France
Probierz plik PDF | Więcej raportów →