Mrożenie kriogeniczne i schładzanie

Schładzanie i zamrażanie są bardzo ważnym aspektem wielu procesów związanych z produkcją i dystrybucją żywności. Trendy w branży sugerują, że wzrost popytu na schłodzone i zamrożone produkty żywnościowe będzie się utrzymywał, więc coraz większa liczba producentów modernizuje lub rozbudowuje swoje linie produkcyjne.

Obecnie jest to bardziej skomplikowane niż dawniej. Technologie zamrażania rozwinęły się i tradycyjne mechaniczne urządzenia do zamrażania, które są najczęściej stosowane, stawia się teraz obok nowszych technologii kriogenicznych, przewyższających zaletami swoich poprzedników.

Zobacz naszą najnowszą ofertę urządzeń Freshline® do mrożenia i schładzania  →


Film

Tunel zamrażalniczy Freshline® EF Mrożenie przy pomocy tunelu zamrażalniczego Freshline® EF

Zobacz nasz film pokazujący, jak łatwe, efektywne i wydajne może być korzystanie z tunelu zamrażalniczego Freshline® EF firmy Air Products.

Więcej filmów → 


Film

Mrożenie przy pomocy tunelu zamrażalniczego Freshline® DM Mrożenie przy pomocy tunelu zamrażalniczego Freshline® DM (Angielski)

Zobacz nasz film pokazujący, jak łatwe, efektywne i wydajne może być korzystanie z tunelu zamrażalniczego Freshline® DM firmy Air Products.

Więcej filmów →


Raport

Chłodnym okiem: Wybór właściwej technologii zamrażania dla linii produkcyjnej użytkownika

Dr Chris Kennedy, niezależny konsultant przemysłu spożywczego, członek Instytutu Technik Chłodniczych, Instytutu Nauki o Żywieniu i Instytutu Fizyki, Wielka Brytania

Pobierz raport  | Więcej raportów →


Raport

Wpływ parametrów zamrażania na charakterystykę żywności

Adrien Agoulon, Dyrektor, Agro-Hall, France

Probierz plik PDF  | Więcej raportów →






X

Ta strona używa plików cookies do przechowywania informacji na komputerze użytkownika. Niektóre z nich są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny, inne pomagają nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych Klientów. Odwiedzając nasze strony akceptujesz użycie plików cookies. Dowiedz się więcej z Informacji prawnej.

Zamknij