Owoce/warzywa

Gazy do celów spożywczych są powszechnie stosowane w przemyśle owocowo-warzywnym do pakowania w atmosferze modyfikowanej (MAP), chłodzenia i mrożenia. Na owocach i warzywach oznaki psucia się są widoczne dużo wcześniej niż na innych artykułach spożywczych, dlatego są one pierwszymi kandydatami do ochrony gazami MAP, które istotnie przyczyniają się do wydłużenia okresu przydatności świeżych produktów do spożycia. Zakłady mrożące warzywa i owoce lub planujące taki proces, powinny się przyjrzeć rozszerzonej ofercie rozwiązań produktowych Air Products Freshline®, która obejmuje innowacyjne, najlepiej dostosowane do procesów klientów rozwiązania – zarówno w przypadku produktów IQF jak i innych, oraz mrożenia metodą ciągłą lub cykliczną.

Dane kontaktowe

Wystąpił błąd. Należy wprowadzić poprawki w zaznaczonych polach.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

W czym możemy Państwu pomóc?

  1. Wybierz rodzaj zapytania

Dlaczego zamrażanie ciekłym azotem?

Dlaczego zamrażanie ciekłym azotem? (3:25)

Chris Johnson podkreśla korzyści związane z użytkowaniem azotu w przetwórstwie spożywczym.

Dojrzewanie owoców z użyciem gazów

Dojrzewanie owoców z użyciem gazów (2:28)

Obejrzyj film i sprawdź jak to działa

X

Ta strona używa plików cookies do przechowywania informacji na komputerze użytkownika. Niektóre z nich są niezbędne do prawidłowego działania naszej witryny, inne pomagają nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych Klientów. Odwiedzając nasze strony akceptujesz użycie plików cookies. Dowiedz się więcej z Informacji prawnej.

Zamknij